1. Masak gula merah dan gula pasir bersama2
dengan air. Sejukkan.
2. Sementara itu panaskan pengukus dan balut
dengan kain penutupnya.
3. Satukan semua bahan, kacau sehingga semuanya
larut dan tapiskan. Masak sebentar di atas api sederhana dan sentiasa kacau.
4.
Tuangkan dalam loyang yang telah disapu sedikit minyak.
5. Kukus selama 20 minit. Setelah masak, cakar2
sedikit di atas permukaannya dan tuang adunan lapisan atas.
Bahan Lapisan Atas :
3 cawan santan pekat
1 cawan tepung beras
Sedikt garam
Cara-cara :
1. Satukan semua bahan, kacau sehingga sebati dan tapiskan.
2. Kacau atas api sederhana sehingga adunan hampir pekat.
3. Tuang atas adunan bawah dan kukus sehingga masak (selama 20 minit)
4. Sejukkan dahulu sebelum di potong.
No comments:
Post a Comment
Terimakasih atas komen yang segar