Balance kuah kari ayam semalam masih ada so hari ni nak jala ngan roti. Alamak, jala ni koyaklah, ayam pun tak nak sangkut.
Menu berbuka semalam ikan tongkol masak kicap & goreng kobis serta ulam-ulaman...ringkas saja. |
Resepi roti jala ni diambil dari dapur masammasammanis ...cantikkan Cik Azlita kita buat roti jala dia....Tu lah kalau dah passion dengan apa yang diminati. Saya? Cuma mengisi masa terluang...
Bahan-bahannya:
2 cawan tepung gandum
2 cawan air
1 bj telur
1 sudu kecil garam halus
beberapa titik pewarna kuning
Cara:
Masukkan semua bahan ke dalam blender dan blend hingga semua sabati.
Perapkan selama 1/2 jam .
Panaskan kuali dgn api sederhana.
Sediakan kuali leper non-stick dan masukkan kedalam acuan roti jala.
Tebar/kirai adunan atas kuali.
Biarkan hingga roti jala tu masak.
Angkat dan gulung/lipat ikut citarasa masing-masing.
No comments:
Post a Comment
Terimakasih atas komen yang segar